Volg ons op: Facebook

vervolgcontroles

Na de eerste afspraak hangt de frequentie van de controles af van hoe je je voelt en hoe de zwangerschap tot dan toe gaat. Vanaf 36 weken zwangerschap willen wij jullie in elk geval iedere week zien. Om ervoor te zorgen dat jullie met ons alle twee een goede band kunnen opbouwen proberen wij de controles om de beurt te doen, zodat je zeker weet dat je een bekend gezicht treft als je gaat bevallen.

Wat wordt er tijdens het spreekuur gecontroleerd: bloeddruk, gewicht, groei van de baarmoeder, ligging van het kindje (vanaf 28 weken), hartje luisteren en eventuele klachten en vragen bespreken.

Vanaf ongeveer 35 weken gaat het kindje meestal met het hoofdje naar beneden liggen. We zullen dan ook voelen of het kindje gaat indalen in het bekken. We bevestigen de ligging van jullie kindje met een laatste echo. Tijdens deze afspraak plannen we ook extra tijd in om met jullie over de bevalling te praten. Het is fijn als je partner bij deze afspraak aanwezig kan zijn. Als je wilt kun je je voorbereiden op deze afspraak door het maken van een geboorteplan (zie pagina geboorteplan of klik hier om direct naar een voorbeeld geboorteplan te gaan).