Volg ons op: Facebook

Echografie

De vroege zwangerschapsecho
De vroege zwangerschapsecho (echo vitaliteit) wordt in het begin van je zwangerschap gedaan om een kloppende hartje te zien en te kijken of er geen bijzonderheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een meerlingzwangerschap. Deze echo wordt gemaakt bij de eerste afspraak. 

Heb je bloedverlies, of ben je ongerust, wordt natuurlijk eerder een extra echo ingepland.

Termijnecho
Bij een zwangerschapsduur van 10-12 weken wordt de termijnecho gemaakt. De echo wordt gemaakt om de uitgerekende datum vast te stellen. De verzekering vergoedt deze echo.

Geslachtsecho

Wil je een geslachtsecho laten maken, kunnen we je hiervoor doorverwijzen naar een pretecho bureau. In deze regio kunt u terecht bij:

Afbeeldingsresultaat voor echowonder          Afbeeldingsresultaat voor hilde beckers    Afbeeldingsresultaat voor t lichtpunt echo

20-weken echo
Deze echo wordt gemaakt tussen de 19 en 21 weken zwangerschap. De echo heeft als doel om ernstige lichamelijke afwijkingen op te sporen. Dit is een medisch onderzoek. We geven tijdig informatie over dit onderzoek tijdens het spreekuur. Deze echo wordt vergoedt door de verzekering.

Groeiecho
De groeiecho wordt gemaakt tussen de 30 en 34 weken. Tijdens deze echo wordt de groei en hoeveelheid vruchtwater beoordeeld. Deze echo wordt niet standaard vergoed vanuit de basisverzekering.

Liggingsecho
Deze echo wordt gemaakt rond de 36e zwangerschapsweek. Tijdens deze echo wordt gekeken naar de ligging van het kindje, de meeste kinderen liggen nu met hun hoofdje naar beneden. Wanneer rond deze termijn de baby anders dan in hoofdligging ligt wordt verder vervolg en mogelijkheden met je besproken.

Wil je vaker een echo krijgen, laat dat dan weten. We plannen dan meer tijd in voor je controle.